Fastigheten

Bredband och TV

I föreningen finns fiber-bredband från Ownit med hastighet 100/100-Mbit, samt digital TV via fiber från Ownit. För bredband och TV tillkommer en månadskostnad på 89kr/månad per hushåll som är obligatorisk. Vill man ha utökat kanalutbud så är detta möjligt, då kan varje medlem kontakta Ownit själva och uppgradera sitt abonnemang, ökat kostnad faktureras då individuellt ovanpå hyran. I tjänsterna igår router och TV-box, dessa måste användas för att det ska fungera. Vill man i tillägg använda sin egen router får man i så fall serie-koppla den på den andra. Både routern och TV-boxen tillhör föreningens ägo och måste förbli kvar i lägenheten vid eventuellt flytt!

Innergården

Innergården får disponeras av alla boende i föreningen. Föreningen har trädgårdsmöbler som står ute på gården under sommarhalvåret tillsammans med en fast grill som är till medlemmarnas förfogande. Glöm inte grillkolet! Enligt stadgarna är medlem berättigad till bokning av gården för privata ändamål. Om man är intresserad bör man sätta upp lappar i trapporna samt kontakta någon i styrelsen. Efter avslutat bruk av grill och möbler förväntas medlem återställa dessa i det skick som man själv önskar finna dem.

Städdagar hålls oftast två gånger om året, en på hösten och en till våren. Då hjälps vi åt att städa innergården och alla gemensamma utrymmen. Container eller släp för grov avfall bokas ibland in av styrelsen. Det är viktigt att så många som möjligt sluter upp för att hjälpas åt. En bostadsrättsförening bygger på engagemang och att medlemmarna samverkar för allas vår trevnad.

Parkering

I området finns boendeparkering inom Malmö stad där området Östervärn ingår i området GK-G. För att ansöka om boendeparkering krävs att man är registrerad ägare till fordonet samt att man är folkbokförd på adressen. Det är tillåtet att parkera mellan 18.00 till 09.00 på vardagar samt från 18.00 fredag eftermiddag till måndag morgon kl 09.00 (alltså hela helgen). Möjlighet till parkering i närliggande P-hus finns i Entrehuset och i Coophuset på Värnhemstorget.

Ansökan om boendeparkering via länk här.
Info gällande Malmö stads boendeparkering här.
Månadsparkering Q-park Entré här.
Månadsparkering via Q-park P-hus Häggen Zenithgatan 5 (Coop huset) här.

Sophantering

Föreningen har tre sopkärl för hushållsavfall samt ett för matavfall. Det finns en återvinningsstation vid rondellen nära Ellstorp på Åsgårdsgatan. Vad avser miljöfarligt avfall eller grovsopor hänvisar vi er till Sysavs återvinningscentraler Sjölunda vid Spillepengen samt Vintrie vid Bunkeflostrand. 

Notera att det är absolut förbjudet att slänga eller förvara grovsopor och dylikt i källar- eller vindsutrymmen annat än sina egna! Grovsopor och kartonger får inte heller slängas i portuppgång eller i soprummet. Brännbart avfall i gemensamma utrymmen utgör en påtaglig brandrisk och skall därför forslas bort av ansvarig person.

Tvättstugan

I tvättstugan  belägen i källaren 16 B, finns tre stycken tvättmaskiner samt en mangel, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även ett större torkrum med värmefläkt precis i anslutning till tvättstugan. Varje medlem får en nyckel samt kolv för tidsbokning för respektive lägenhetsnummer.

För allas trevnad är det viktigt att varje medlem tänker på att städa tvättstugan efter sig. I tvättstugan finns städmaterial tillgängliga för rengöring. Vi är alla delaktiga i föreningen och ansvarar för att hålla tvättstugan ren och fin. Tänk på att du som har husdjur, kör en tom maskin efter din tvätt för att undvika djurhår och allergier hos nästa som tvättar. Det är även bra om du ifall du inte tänker nyttja bokad tid, frigör tider och sätter din tvätt kolv på ”parkering”.

Följande tvättider gäller:
07.00-11-00
11.00-14.00
14.00-19.00
19.00-22.00

För torktumlare och torkskåp gäller att dessa får disponeras en timme efter avslutat bokat tvättpass. Sedan skall det vara tillgängligt för nästa som tvättar. Torkrummet får dock bara användas till kl 22.